Få verdifull ekstrainntekt med Inatur

Markedsplassen for hytteutleie og salg av jakt og fiske

Har du en hytte du ikke bruker? Har du jaktterreng eller fiskevann?

Inatur er friluftslivets markedsplass med løsninger som kan hjelpe bonden, grunneiere, utleiere eller utmarkslaget med forvaltning samt å skape betydelige inntekter.

Inatur er en stor aktør innen hytteutleie og her treffer du et publikum som er interessert i det norske friluftslivet. Hytter av ulik standard, over hele landet, tilbys på inatur.no. Små hytter og jaktbuer uten strøm og vann langt fra bilvei er også attraktivt. Inatur er også landets desidert største markedsplass for salg av både storvilt- og småviltjakt. Her får du vist frem jakttilbudene dine til en interessert målgruppe. Jakt kan selges direkte på nett, via søknader eller på auksjon.

Nettsiden gjør det enkelt for tilbyderne av fiskekort ved å forenkle det administrative. Inatur har lang erfaring med å tilrettelegge og skreddersy fiskeopplevelser med utgangspunkt i dine ressurser. Det gjelder både for innlandsfiske og laksefiske.

Inatur.no er et unikt verktøy for forvaltning av utmarksressurser. Her finner du løsninger du ikke finner andre steder som gjør salg og utleie enkelt. Tjenesten er spesielt utviklet for det norske markedet.

iNatur_Forhollhogna-18Som grunneier får du verdifull ekstrainntekt ved å leie ut hytter og selge jakt eller fiske. Foto: Tun Byrå

Automatisering og prisoptimalisering - hos Tynset Østre Viltlag

Nils.P.HagenNils P. Hagen er ansvarlig for jakt i Tynset Østre Viltlag, som er et grunneierlag med cirka 70 000 dekar i Nord-Østerdal. De har elg, hjort, rådyr, skogsfugl og rype i tillegg til rein i Tolga Østfjell. De har valgt å tilby jakt gjennom Inatur av to grunner; automatisering og for å få rett kunde til rett pris.

– Automatisering handler om at Inatur håndterer tilbudene våre på rådyrjakt, skogsfugljakt og den grunneier elgjakta vi har. Vi bestemmer tilbudene sammen med Inatur og så gjør Inatur resten av jobben for oss med en fastsatt pris. I etterkant får vi rapporter, sier Hagen.

Han forteller at i forhold til den gamle modellen med at de måtte finne riktig bonde, reise hjem til bonden, skrive ut et kort og motta betalingen i kontanter, er dette veldig arbeidsbesparende for laget deres.

– Når det gjelder å optimalisere kunde og pris, så handler det om at Inatur har et mye større nedslagsfelt. Det betyr at det er større sjanse å finne den kunden som er villig til å betale mest for jakten. For eksempel har vi hjortejakten på anbud. Da er det Inatur som håndterer hele anbudsprosessen for oss. Jeg får den informasjonen jeg trenger for å ha oversikt og det jeg trenger til regnskapet. Som grunneiere prøver vi å få riktige priser og optimalisere økonomien til grunneierlaget. Viltstammen forvaltes på en langsiktig måte, sier Hagen.

I tillegg til å være jaktansvarlig i et grunneierlag, er Nils P. Hagen selv en ivrig jeger. Når jaktsesongen nærmer seg, da er det Inatur han sjekker.

– Det er på Inatur jeg finner de interessante tilbudene innenfor jakt. De lokale tilbudene finner jeg også der. De blir ofte delt på Facebook, så det er enkelt å følge med, sier Hagen.

 iNatur_Forhollhogna-16

Grunneier Sigrid Ekran bruker Inatur til salg og utleie både privat og i jobben for Folldal Fjellstyre.Foto: Tun Byrå

Enkelt og lønnsomt - grunneier og fjelloppsyn Sigrid Ekran

Sigrid Ekran er grunneier på en gård i Folldal med en del utmark. Hun bruker Inatur til å selge jakt- og fiske og leie ut både seter og bu. Ekran jobber også i Folldal Fjellstyre som fjelloppsyn og har ansvaret for blant annet salg av storviltjakt, småviltjakt og fiske i statsallmenningen. Til dette brukes Inatur.

– Inatur er lett tilgjengelig for kunder og har blitt det naturlige valget for nordmenn som skal kjøpe jakt- eller fiskerettigheter. Det er en plattform der det er enkelt å handle, med digitale kontrakter og digital betaling. Og som tilbyder oppnår vi en god pris ved at vi når ut til rett målgruppe.

Sigrid bruker også Inatur til å sjekke markedsverdier og la seg inspirere av hvordan andre annonserer. Hun tror det er mange grunneiere som ikke vet at de sitter på ting som har verdi.

– Mange har for eksempel en liten skogsbu. For Inatur sine kunder er det midt i blinken. Folk er ute etter forskjellige opplevelser. Mange har bare lyst til å kose seg i en liten bu med en vedovn og bare være for seg selv. Så har du en liten bu eller noe annet, legg det ut på Inatur og så kan du tjene litt penger på det, avslutter Sigrid Ekran.

 iNatur_Forhollhogna-47

Inatur har lang erfaring med å tilrettelegge og skreddersy fiskeopplevelser med utgangspunkt i tilbudet ditt på fiske. Foto: Tun Byrå

 

Fakta om Inatur

• Lang erfaring - startet med digitale løsninger for salg av utmarksressurser allerede i 2003.

• Landets største markedsplass for kjøp og salg av jakt og fiske.

• Unike verktøy for forvaltning av jakt- og fiskeressurser. Moderniserer og forenkler forvaltningen. Systemene er utviklet i tett samarbeid med store og små grunneiere over hele landet.

• Størst på salg og forvaltning av laksefiske i Norge. 

• Treffer et stort friluftsinteressert publikum over hele landet.

Vil du prøve Inatur?

Ta kontakt med oss og vi kan hjelpe deg med ekstrainntekter og god forvaltning av utmarksressursene. Send inn skjemaet eller ring oss på 74 21 30 90.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Selge jakt?

Unike løsninger for forvaltning

Jakt Fiske Laksefiske Selge over disk - forhandlerløsning

La lokale utsalgssteder selge dine jakt- og fiskekort

Jakt Gi førstegangsjegere gratis jaktkort!

Bli med å rekruttere flere jegere