Selge jakt på åremål

Åremålsleie av jaktterreng har lange tradisjoner. På Inatur finner du løsningene for en vellykket auksjon.

– Et visst antall private rypeterreng har lenge blitt leid ut på åremål til høystbydende, så det er ikke noe nytt. Det som har endret seg er at auksjonene i økende grad skjer digitalt, og derfor får mer oppmerksomhet, sier ansvarlig for jakt i Inatur.no, Stein Oddvar Østgård.

Det er enkelt å administrere og auksjonere bort jaktterreng på åremål på Inatur.no. Tilbakemeldinger fra områder med åremålsleie er at både jegere og grunneiere er fornøyde med ordningen:

– Vi ser at det jaktes mer skånsomt og i pakt med bestandssvingninger når jegerne vet at de skal jakte i samme område over flere år.

Jegerne får forutsigbarhet og blir bedre kjent i terrenget, mens det samlede jakttrykket i snitt blir lavere med åremålsleie enn med kortsalg i samme tidsperiode.

– For grunneiere gir åremålsleie noen åpenbare fordeler. Blant annet krever det ikke årlige oppdateringer og salg, i tillegg til at du som regel blir bedre kjent med jegerne, som ofte vil tilbake for flere perioder.

Slik fungerer auksjonene:

 • Interesserte registrerer seg som budgiver
  De som ønsker å handle på nettauksjonen må registrere seg som privatperson, selskap, organisasjon eller annen juridisk enhet. Renegistrering er gratis. Budgivere må oppgi epostadresse, passord og mobilnummer. For å aktivere brukerkontoen må de skrive inn en kode de mottar på SMS. Dette er en sikkerhetsfunksjon for de som registrerer seg.

 • Budrundene avvikles
  Hvert enkelt jaktterreng som ligger ute for salg får fastsatte tidspunkter for når auksjonen åpner og hvilke budfrister som gjelder. Dersom et bud er mottatt i løpet av de siste fem minuttene av budperioden, vil fristen automatisk forlenges med 10 minutter fra siste mottatte bud.

 • Bud er bindende
  Bud gitt via nettløsningen vil være bindende for den som har registrert seg som innehaver av kontoen. Det er derfor viktig at de som registrerer seg oppbevarer brukernavn og passord på en sikker måte, slik at det ikke kan benyttes av andre. Det er kun personer over 18 år som kan registrere seg som privatpersoner med Min konto.

 • Personvernet er sikret

  Personopplysningsloven inneholder bestemmelser om behandling av personopplysninger. Inatur’s behandling av personopplysninger skjer i samsvar med de til enhver tid gjeldende lover og regler.

Vil dere selge jakt på auksjon, eller har andre spørsmål?

Kontakt Stein Oddvar Østgård, ansvarlig for jakt i Inatur.no, på mail: steino@inatur.no eller på telefon: 905 08 589.

Oppslagsfoto: Steinar Johansen

Kontakt oss gjerne

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Kontakt oss via skjemaet eller på telefon 74 21 30 90. Vi har åpen kundeservice alle hverdager fra kl 08:00 til 16:00

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Få verdifull ekstrainntekt med Inatur

Markedsplassen for hytteutleie og salg av jakt og fiske

Jakt Selge jakt?

Unike løsninger for forvaltning

Jakt Fiske Laksefiske Selge over disk - forhandlerløsning

La lokale utsalgssteder selge dine jakt- og fiskekort