Trender og utvikling hytteleiemarkedet

Nordmenns eksplosive interesse for norsk natur førte til 66 prosent flere besøk på inatur.no første år med pandemi. Året etter steg besøkstallet med ytterligere 15 prosent, og trenden har holdt seg.

Da Norge stengte ned var det ekstra meningsfylt for oss i Inatur å kunne tilby døgnåpne aktiviteter som fisketurer. Etter kort tid kunne også private hytter tas i bruk igjen.

Siden pandemiens start har besøkstallet totalt steget med nesten 90 prosent. Lite tyder på fallende interesse. Selv sommeren 2022, da det igjen ble mulig å reise utenlands, booket folk hytter, fiskekort og jakt i stort monn.

I tider med trangere økonomi for de fleste av oss, og mindre utreiselyst som følge av krig og uroligheter, søker vi avkobling i naturen.

Reduser kostnadene ved hytta

Vi er dessuten blitt mer bevisste på fordelene med delingsøkonomi. Å leie ut og bo i andres hus og hytter er ikke lenger fremmed. Mange hytteeiere skriver at de ønsker å tilby hytta hvor de selv trives så godt til andre.

Det er ikke gratis å eie en hytte. Leier du ut hytta kan du redusere de totale kostnadene. En god ting i disse tider.

I mediene leser vi at bygging av nye hytter har stoppet opp, samt at nordmenn er blitt mer skeptisk til utbygging av flere hyttefelt. I byene bor vi stadig tettere og trangere.

Aktivt utleiemarked og stor framtidstro

Derfor har vi i Inatur stor tro på et enda bedre utleiemarked, kanskje særlig for enkle hytter i områder uten trengsel og gode turmuligheter. 2022 er så langt året med hittil størst interesse fra hytteeiere som vil leie ut på inatur.no.

Både nye og mer erfarne utleiere bør tenke på hvordan hytta framstår. Har du tiltalende bilder og en god tekst har du kommet langt, men hytta må også leve opp til presentasjonen.

Sørg for at det er rent og ryddig så både mulige og eksisterende gjester får lyst til å bo på hytta igjen og igjen. Både du og gjestene dine kommer til å sette pris på resultatet.

Kontakt oss gjerne for en uformell hytteprat.

Hilsen oss i Inatur

PS: Hytta på bildet er Trulsrudkollen i Lommedalen, en perle av en markahytte. Vil du ha like proffe bilder av hytta di? Alle som leier ut på Inatur få gode bilder til hyggelige priser. Sjekk vår fotoavtale for mer informasjon.

Spørsmål?

Kontakt oss gjerne. Enten via skjemaet eller på telefon 74 21 30 90. Vi har åpen kundeservice alle hverdager 08.00 til 16:00.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Leie ut hytte?

Tjen penger på å leie ut hytta

Hytter God start

Introtilbud - spar 2000 kroner!

Hytter Tips til utleiere

Nyttig info til deg som leier ut hytte