Vel blåst laksesesong!

Laksesongen 2022 er over. Inatur lanserte ny laksebørs og FangstApp rett før den store åpningsdagen 1. juni. Vi er glade for å kunne fortelle dere at dette har gått praktisk talt knirkefritt.

Foto: Arnt Mollan

Som dere alle vet er laksefiske og rapportering strengt regulert i Norge. Mangelfull rapportering kan resultere i at elva blir stengt for fiske. Vi i Inatur rapporterer inn alle nødvendige data om laksefisket til Miljødirektoratet for dere, hvis dere vil.

Ny laksebørs – også for salg

Derfor er det gledelig at overgangen til ny laksebørs har gått praktisk talt knirkefritt. Vi ser også at mange bruker børsen til inspirasjon, og at så mange som 7000 har lastet ned appen FangstApp (link nederst på siden.)

Hele 50.000 brukere har vært innom laksebørsen i år. Neste år blir det flere.

Laksebørsen er også en viktig salgskanal. Her kan du gå rett fra å sjekke fangstene til å kjøpe fiskekort samme sted.

Gjennomsnittlig er en person inne på laksebørsen i fem minutter. Forholdene sjekkes fortløpende og grundig av de laksefrelste der ute.

Rapporterer til Miljødirektoratet

311 salgssider for 163 unike tilbydere har gjennomført sine kortsalg. Drøyt 25.000 laks med en samlet vekt på 83 tonn er innrapportert til den nye laksebørsen.

Alle disse rapportene går i disse dager til Miljødirektoratet på vegne av de av dere som er rapporteringspliktige overfor myndighetene. Innen utgangen av september skal hver tilbyder ha fått en detaljert rapport om sitt laksefiske.

Detaljerte rapporter for sesongkort

Neste år kan vi også tilby detaljerte rapporter for sesongkort for de som ønsker det. Vi har testet en aktiveringsløsning denne sesongen og er klare til å ta den i bruk i 2023.

Dette vil gi elveeiere og forvaltere helt andre muligheter til å forbedre kvaliteten og detaljnivåer på rapportering for sesongkort.

Nær omsetningsrekord for laksefiske

Hadde det ikke vært for at noen elver måtte frede laksen denne sesongen, hadde Inatur satt ny omsetningsrekord for laksefiske i år. Dette lever vi godt med.

Først og fremst er vi takknemlige for at vi har så mange fine folk som bruker løsningene våre. Resultatet er ren og ubesudlet lakseglede for mange – og det er det viktigste.

Tusen takk for en fantastisk godt gjennomført laksesong! Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet.

Hilsen oss i Inatur!

 


 

Har du spørsmål?

Bruk skjemaet under eller kontakt Gudmund Nygaard, rådgiver laksefiske, på gudmund.nygaard@inatur.no eller telefon 938 66 717.

 

 

Ny rapporteringsløsning lansert i 2022

Ny forbedret laksebørs og rapporteringsløsning ble lansert i 2022. 

Appen FangstApp er klar til nedlasting og bruk. Appen er koblet sammen med laksebors.inatur.no. Fiskerne kan rapportere inn fangsten selv om de er offline.

Her finner du appen:

 

 

 

Lurer du på noe? Ta kontakt

Lurer du på noe, send inn skjemaet. Vi har åpen kundeservice hverdager mellom 08:00 til 16:00. Du kan også nå oss telefon 74 21 30 90

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Laksefiske Smarte løsninger for lakseelver

Vi skreddersyr løsninger for ditt vassdrag

Laksefiske Ny FangstApp fra Inatur

Med Inaturs nye laksebørs og FangstApp blir det mye enklere å være laksefisker.