Utleie av laksefiske

Utleie av laksevald har lange tradisjoner i Norge.  Hva prisen for en ukes fiske er varierer veldig. På Inatur finner du løsningen for en vellykket auksjon.

- Mange private laksevald blir leid ut på ukesbasis og gjerne til en god pris. Noen vald blir også leid ut på åremål. Dette er ikke noe nytt. En digital auksjon gir økt oppmerksomhet og hjelper deg med å finne ut av hva markedsprisen på valdet ditt faktisk er. Det er enkelt å administrere og auksjonere bort laksevald på Inatur.no, sier ansvarlig for laksefiske i Inatur, Gudmund Nygaard.

Auksjon gir både deg og fiskerne flere fordeler. Flere fiskere får mulighet til å by på laksefiske som til nå ikke har vært synlig. Inatur markedsfører auksjonene og elveeiere får en klar indikasjon på hva valdet verdsettes til av fiskerne. 

Inatur har lang erfaring og kunnskap om jakt på auksjon.  Tilbakemeldinger fra dette er at både jegere og grunneiere er svært fornøyd med ordningen. I tillegg har vi i en årrekke levert en rekke smarte løsninger for elveeiere og -lag.

Slik fungerer auksjonene:

  • Interesserte registrerer seg som budgiver
  • De som ønsker å handle på nettauksjonen må registrere seg som privatperson, selskap, organisasjon eller annen juridisk enhet. Registrering er gratis. Budgivere må oppgi epostadresse, passord og mobilnummer.
  • For å aktivere brukerkontoen må de skrive inn en kode de mottar på SMS. Dette er en sikkerhetsfunksjon for de som registrerer seg.

Budrundene avvikles

Hvert enkelt tilbud som ligger ute for salg får fastsatte tidspunkter for når auksjonen åpner og hvilke budfrister som gjelder. Dersom et bud er mottatt i løpet av de siste fem minuttene av budperioden, vil fristen automatisk forlenges med 10 minutter fra siste mottatte bud.

Bud er bindende

Bud gitt via nettløsningen vil være bindende for den som har registrert seg som innehaver av kontoen. Det er derfor viktig at de som registrerer seg oppbevarer brukernavn og passord på en sikker måte, slik at det ikke kan benyttes av andre. 

Det er kun personer over 18 år som kan registrere seg som privatpersoner med Min konto.

Personvernet er sikret

Personopplysningsloven inneholder bestemmelser om behandling av personopplysninger. Inatur’s behandling av personopplysninger skjer i samsvar med de til enhver tid gjeldende lover og regler.

Her ser du et eksempel på en auksjonsside for laksefiske.

Vil dere auksjonere ut laksefiske eller har andre spørsmål? Kontakt Gudmund Nygaard, ansvarlig for laksefiske i Inatur.no, på mail: gudmund@inatur.no eller på telefon: 93866717

Kontakt oss

Lurer du på noe, send inn skjemaet. Vi har åpen kundeservice hverdager mellom 08:00 til 16:00. Du kan også nå oss telefon 74 21 30 90

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Laksefiske Smarte løsninger for lakseelver

Vi skreddersyr løsninger for norske lakseelver

Jakt Fiske Laksefiske Selge over disk - forhandlerløsning

La lokale utsalgssteder selge dine jakt- og fiskekort

Laksefiske Inatur – størst på laksefiske!

Over 470 vald, 2,4 millioner unike besøkende på Inatur.no og 100.000 solgte laksekort i 2022. Inatur er uten sammenligning Norges største markedsplass for...