Leieinntekter fra Inatur sikret Bærums beste utsikt for Ludvig Os (25)

Trulsrudkollen er en enkel hytte uten strøm, vann eller vei til døra og en uforglemmelig utsikt over Oslofjorden fra Tryvann til Drøbaksundet. Uten inntekter fra utleie hadde den trolig vært solgt.

– Vi er veldig glade i plassen og det hadde vært veldig leit å selge den, sier Ludvig Os (25)

Han er fjerdegenerasjons eier av tømmerhytta som ble oppført av Thorvald og Anna Hagemann i 1954-55. På syttitallet ble eiendommen overtatt av Annas bror, Thomas Tennøe fra Jar i Oslo. Hytta var hans fristed og kjæreste eie. Siden ble hytta overtatt av barn og barnebarn og ble tidvis lite brukt. Hytter som ikke blir brukt er dårlige investeringer og lenge så det ut til at den ville bli solgt.

I stedet er den nylig renovert. Blant annet er kjøkkenet fornyet og hytta har fått installert strøm fra solceller. Som utdannet bygningsingeniør han stått for mye av arbeidet selv.

– Med inntektene fra utleie på Inatur blir ikke hytta den samme utgiftsposten samtidig som andre kan få oppleve Trulsrudkollen og det vi mener er Oslos beste utsikt.

Enkel standard, stor sjarm

Vann til oppvask hentes i en brønn 100 meter fra hytta. Drikkevann må man ha med. Om vinteren fryser brønnen og du må smelte snø til rengjøring. De siste 200 meterne opp til utsiktshytta er i tillegg skikkelig bratte og egner seg ikke for de som er dårlig til bens, sliter med balansen eller lider av høydeskrekk.

– Gjestene fra Inatur er heldigvis veldig greie å ha med å gjøre. De aller fleste er hyttevante og takler både gassovn og peis. Hvis noe går i stykker sier de ifra.

Gjestene nyter tydeligvis det rustikke og fredelige hyttelivet på Trulsrudkollen til det fulle. De fleste går, sykler eller går langrenn mens de er der. Noen plukker sopp. De få andre hyttene på åskammen gjør lite av seg.

Ludvig har beholdt hytta i sin opprinnelige, sjarmerende stand. En "enkel sportshytte" med kort vei til stier og løypenett i Marka. Langt fra småhusbebyggelsen som har inntatt deler av fjellheimen forkledd som hyttefelt.

– Folk koser seg på stedet. Det er ekstra motiverende å leie ut når du også vet at du er med på å gi folk noen skikkelig fine opplevelser.

Suksessen har ikke kommet helt av seg selv. Ludvig og familien har ryddet skog for å bevare utsikten, ryddet hytta og fjernet unødvendig inventar. Sengetøy, puter og dyner er skiftet ut.

Lett tilgjengelig og likevel privat

Det er relativt enkelt å komme seg til Trulsrudkollen med bil, buss eller sykkel. Allikevel er det som å komme til en hemmelig stille perle. Ludvig tror det er noe av grunnen til at hytta har blitt så populær og tror mange flere hytteeiere kunne fått til noe liknende.

– Hytta trenger ikke nymotens standard hvis den ligger i flott turterreng, med dyreliv og vakre solnedganger. Ligger den i omgivelser som kan gi folk et fint avbrekk i hverdagen er mye gjort. 

Gode tips for utleiere:

  • Se på andre utleiehytter i nærheten for å få en ide om prisnivå, hvordan de beskriver området osv. Ha gode bilder, både ute og inne. Helst både sommer og vinter.
  • Lag gode beskrivelser på hvor ting er og hvordan de virker. Jo mindre gjestene må spørre om, jo bedre er det for dem og for deg som utleier.
  • Lag en detaljert liste over hva leietaker må sjekke og ordne ved ankomst og avreise, inkludert rydde- og vaskeliste. Legg lista lett synlig i hytta. Sørg for at det finnes tilstrekkelig med rengjøringsmidler, bøtter, kluter, langkost, støvsugerposer m.m
  • Fjern eller legg personlige eiendeler som sko, klær og hygieneartikler i kasser som du stuer bort og merker med «Privat» La gjerne spill og bøker ligge.
  • Rydd og vask hytte og inventar skikkelig minst en gang i året. Sjekk madrasser, dyner og puter. Vask og bytt hvis nødvendig. Legg på rene beskyttelsestrekk og ha gjerne ekstra, rene sett liggende i hytta.
  • Sørg for at det finnes et lite lager med dopapir, men be uansett gjestene ta med forbruksartikler selv. Sjekk at tekniske og praktiske installasjoner fungerer. Ordne og erstatt det som er ødelagt. Sørg for at det er nok ved og eventuelt gass. Stearinlys og ekstra lyspærer er også greit å ha liggende.
  • Ta en prat med leietaker på telefon før ankomst. Informér om nøkkel og annet som er verdt å vite.
  • Hvis du ikke har vært der selv; be leietaker om å sende deg en sms ved ankomst slik at du vet at alt er på stell.

Se Trulsrudkollen her.

Vil du prøve utleie på Inatur?

Ta kontakt med oss og vi kan hjelpe deg med ekstrainntekter og god forvaltning av utmarksressursene. Send inn skjemaet eller ring oss på 74 21 30 90.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Få verdifull ekstrainntekt med Inatur

Markedsplassen for hytteutleie og salg av jakt og fiske

Hytter Leie ut hytte?

Vil du leie ut til friluftsfolk?

Hytter Introtilbud

Spar 2000 kroner!